Bemer jako hlavní partner MČR v bezudidlovém ježdění 2019

Bemer jako hlavní partner MČR v bezudidlovém ježdění 2019

21.08.2019

Je mi potěšením a velkou ctí napsat krátkou zprávu a naší účasti na MČR v bezudidlovém ježdění 31.8.2019 a 1.9.2019 na farmě Vysoká u Chrastavy. Tato dvoudenní akce přilákala jak parkurové, tak drezurní jezdce. Přišlo se podívat mnoho diváků. A bylo vskutku na co koukat, možná by koně i jezdci uvítali méně horkého pačasí :). Klobouk dolů před pořadateli, kteří 2x denně zajistili kropení jízdárny hasičskou cisternou.

První den mistrovství ČR byly drezury. Vítězka v kategorii seniorů v drezůrách se nechala ošetřit Bemerem (v zimě utrpěla těžkou zlomeninu stehenní kosti a pohmoždění kolene). Prý sama ani nevěděla zda závody vůbec dojede. Ihned po Bemeru cítila větší hybnost i sílu ve zraněné noze! Dokázala koně mnohem lépe ovládat.

Druhý den se jely parkury. Soutěžilo se překážky ZZ (80 cm), Z (100) a ZL (110 cm), kategorie děti a junioři, senioři. V bezudidlovém ježdění jde o naprostou důvěru mezi koněm a jezdcem. Kůň nemá zkrátka v hubě udidlo, tzn. ovládá se zcela jiným způsobem a pokud se rozhodne nedokončit úlohu nebo skočit, tak to prostě neudělá. Jezdec nemá způsob,jak koně zcela ovládnout.

Šiml, kterého jsme na chvilku adoptovali vyhrál kategorii jezdců seniorů v parkuru ZL. Mimo jiné si před závody užíval Bemer terapii. Tento kůň má jinak vyskákaná S (125-130 cm), ukázal všem, že skákání ho prostě baví i když nemá v hubě udidlo. Použila jsem i ruce maséra, jelikož se mezi jezdci rozneslo, že na stánku pomáháme nejenom koním, ale i jezdeckým bolavým zádům. Bemer nezklamal! Několik bolavých kolen, stehenní kost po těžkém úrazu, rameno po vymknutí, zánártní kosti po zlomenině, bolavá bedra. Většinou nás vyhledali jezdci po starších úrazech, ale přišlo k nám i několik diváků se svými aktuálními problémy. Krásná akce. Děkujeme majitelům koní, jezdcům i divákům za důvěru. Těšíme se na další společná setkání.